Köpvillkor Ehandel

Gillblads webbutik administreras av Axel Gillblad & Co, orgnr: 556028-4613. För att ingå avtal skall man vara över 18 år. Är man under 18 år krävs målsmans tillstånd.

Säkerhet

För att öka våra kunders trygghet vid kortbetalning och fakturabetalning online har vi ett internt säkerhetssystem. Det bygger på ett antal olika parametrar som har satts upp av våra samarbetspartners. Om säkerhetssystemet varnar väljer vi att inte leverera aktuell order. Vi hoppas att du som kund har överseende med detta eftersom det rör sig om din säkerhet.

Leveranstider

Vi skickar alla paket med posten samma dag som vi får din beställning under förutsättning att den görs före kl 10 en vardag, annars skickar vi senast följande vardag. 
Din order kommer att levereras till den adress du angivit i din beställning. 
Normalt är leveranstiden till ditt lokala utlämningsställe 1-4 arbetsdagar. När paketet lämnar vårt lager skickas paketets kollinummer med e-post till dig. Posten skickar SMS till dig när du kan hämta ut det. Om paketet dröjer kan du med hjälp av kollinumret se efter vad som har hänt. Du kan lösa ut ditt paket med kollinummer och legitimation.

Om paketet har en synlig skada, som kan ha påverkat skicket på varan du beställt, skall du inte ta emot det. Gör då en reklamation till Posten direkt på utlämningsstället och be dem skicka tillbaka paketet till Gillblads och skriva anledningen till returen på paketet. Ring eller e-posta sedan kundtjänst på Gillblads och anmäl detta.

Har du frågor? Kontakta då vår kundtjänst på ehandel@gillblads.se.

Fraktkostnader

Fri frakt vid beställning över 1000 kronor. Under 1000 kronor är fraktkostnaden 59 kronor. Fraktkostnaden till Norge, Danmark och Finland är alltid 199 SEK. Ångerrätt i 14 dagar. Eventuell returfrakt bekostas av köparen.

Outlösta paket

Vänligen notera att vi debiterar en administrativ avgift på 200 kr för paket som inte hämtats hos ombudet och sedan går i retur till oss. Denna avgift tar vi ut för att täcka de fraktkostnader och hanteringsavgifter som detta innebär för oss. Om du önskar returnera din order måste du alltså först hämta ut den hos ditt ombud, och sedan returnera enligt våra villkor för att undvika ovan nämnda kostnad (läs mer under Frakt & Returer).

Hämta i butik

Om du vill hämta din order i vår butik på Korsgatan 14 i Göteborg anger du det vid köptillfället. Från den dagen du lagt din order lägger vi undan dina varor i 2 dagar.

Ångerätt

Du har rätt att frånträda detta avtal utan att ange något skäl inom 14 dagar.

Ångerfristen löper ut 14 dagar efter att du eller någon tredje part, dock ej transportföretaget, tar varan i fysisk besittning.

Vill du utöva ångerrätten ska du till Gillblads skicka ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut att frånträda avtalet t.ex. ett brev avsänt per post eller e-post till följande adress: Gillblad, Kyrkogatan 19, 411 15 Göteborg eller ehandel@gillblads.se.

Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat.

Vi får vänta med återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig eller tills du sänt in ett bevis på att du återsänt varan, beroende på vilket som inträffar först.

Du ska återsända varan till oss eller överlämna den till Gillblads, Kyrkogatan 19, 411 15 Göteborg utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss om ditt beslut att frånträda avtalet. Ångerfristen ska anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varorna innan denna fjortondagarsperiod löpt ut. Eventuell returfrakt bekostas av kunden/köparen.

Kunden/köparen är ansvarig för varornas minskade värde till följd av annan hantering än vad som är nödvändigt för att fastställa varornas art, egenskaper och funktion. Gillblads kommer att snarast möjligt meddela kunden/köparen summan av varornas minskade värde i sådana fall och därefter återbetala mellanskillnaden.

 

Besöksadress

Gillblads
Korsgatan 14
411 15 Göteborg

Returadress & Postadress

Gillblads
Kyrkogatan 19
411 15 Göteborg
E-postadress: ehandel@gillblads.se
Telefonnummer: 031-10 88 18

Betalningsalternativ:


Köpvillkor Klarna

I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning med 14 dagars kredit. Ditt personnummer kontrolleras när du väljer detta alternativ och det görs en kreditupplysning. Om du är godkänd av Klarna kan köpet med fakturabetalning genomföras. Fakturan skickas tillsammans med paketet. Vid försenad betalning utgår en dröjsmålsränta på för närvarande 24 % och även påminnelseavgifter tillkommer.

Flexibelt – Delbetala din faktura

Vill du delbetala ditt köp behöver du bara hålla utkik efter raden "Betala lägst" som du finner på fakturan. Där ser du summan som lägst behöver betalas om du vill göra om ditt köp till delbetalning.

Kortbetalning - Betala online och slipp extra kostnader.

Vi samarbetar med DIBS Payment Services AB för att genomföra kortbetalningar i vår nätbutik. När du gjort ditt val väljer du det vilket kort du vill betala med och fyller i alla uppgifter. Allt informationsutbyte överförs krypterat, vilket gör att informationen blir "insynsskyddad" och oåtkomlig för utomstående.

Betala kontant - Hämta paketet i vår butik.

Du gör beställningen och kryssar i alternativet hämta i butik. Efter lagd beställning kan den hämtas i butiken när det passar dig, men senast inom 2 dagar från beställningen. Betalning görs i butiken när du hämtar din beställning. Inga fraktavgifter eller extra betalningskostnader tillkommer. Ta gärna med ditt ordernummer vid avhämtning för snabbare service. Observera att rea varor inte kan reserveras utan du måste betala direkt via webbutiken.

Besöksadress till butiken
Gillblads
Korsgatan 14
411 15 Göteborg

Orderbekräftelse

När du slutfört ditt köp kommer en automatisk orderbekräftelse att skickas till den e-postadress, som du angett vid beställningen. Orderbekräftelsen är preliminär och om en vara inte finns i lager kontaktar vi dig och förslår ett alternativ.

Se gärna till att ditt skräppostfilter är inställt på ”låg” när du använder Hotmail, Gmail eller liknande e-postserver. Annars finns risken att vår e-post inte kommer fram. Kontakta oss om du inte får någon orderbekräftelse.

Reservationer

Gillblads.se förbehåller sig rätten att justera priser och eventuella fel i prissättningar.

Gillblads reserverar sig för att produkter i sällsynta fall kan sälja slut innan din order har hunnit hanteras. Denna risk finns då den fysiska butiken och webbshopen delar lager. Detta innebär dock också att du som kund alltid kan vända dig till vår e-handel för att se vilka storlekar som finns tillgängliga i vår butik och vice versa.

Gillblads reserverar sig för eventuella tryckfel på denna webbsida. Vi gör vårt bästa för att presentera varorna så verklighetstroget som möjligt. Är du osäker om något, tveka inte att höra av dig till oss eller kom förbi vår butik.
Kundservice på vardagar mellan 08.30 och 16.30 
E-postadress: ehandel@gillblads.se
Telefonnummer: 031-10 88 18

Tvist

Vid tvist där köparen är privatperson har vi som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Tvist mellan två eller flera företag avgörs som regel i domstol.

Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt jämförbar händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och som påverkar vår möjlighet att hålla ingångna avtal och utfästelser, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra dessa avtal och utfästelser.